Schaapjes zeggen ‘mei’…

Ongeveer 120 ooien, rammen en lammetjes stonden dinsdagnamiddag onze kleuters en hun vriendjes, de eersteklassers op te wachten. Onder een stralend voorjaarszonnetje werden ze begroet met ‘mei…mei…mei…’ ! Het was niet moeilijk om de schapen terug te groeten in hun eigen taal!

Met grote verbazing, konden onze Rankertjes toezien hoe herder Patrick Stubbe, met hulp van zijn trouwe herdershonden, de grote kudde schapen onder controle hield en hoe  de wollige dieren naar de wei geleid werden.

Zowel honden als lammetjes werden achterna gezeten en gretig geaaid. GENIETEN!

Maar niet alleen de viervoeters kregen de aandacht van onze jonge levensgenieters. Ook de cameraman en de journaliste van ROB-TV konden op de belangstelling van de kinderen rekenen. Er werd door de camera gegluurd en enkele kinderen deden zelfs hun uiterste best om hun mondje te roeren voor de mooie, blauwe micro. En of dat gelukt is? De foto’s hieronder spreken voor zich maar wil je deze leuke activiteit  nog beter bekijken, zap dan even naar… ‘Dagelijkse routine voor een herder | ROB-tv’

Bedankt herder Patrick en herder :-)Jos voor deze heerlijke namiddag!