krant zon

Weeknieuws 25

In dit nummer:

Hulp gezocht voor Werchter

Uiterlijk woensdag 27 april  moeten de inschrijvingen ingediend worden om onze posten te bemannen op Werchter.  
Er moeten nog een heel deel shiften ingevuld worden donderdag 30juni, voor TWCL en het nieuwe encore festival.  
Wie kan ons helpen om €6000 binnen te halen die we verdienen met deze actie. Met de opbrengst kunnen we o.a de speelplaats helpen verfraaien.  

Heb je nog vragen of wens je meer info? Mail naar wim.cumps@telenet.be

Inschrijven kan via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-ZxI9piiD7WC4YdVr3QDxafvKB9FVrtm8eY7iF2jZdKLSGw/viewform

werchter

Buitenspeeldag instapklas

K0

Gezellig fruitjes eten in onze klas en nadien 

lekker samen buiten spelen met onze nieuwe vriendjes!

Boekpromotie: "Broodje Rat"

De juffen van het 4de leerjaar lezen heel graag de boeken van David Walliams.  

David Walliams is een Engelse acteur en kinderboekenschrijver. Hij zat in de jury van de talentenjacht Britains’s got talent. Sinds de publicatie van zijn eerste kinderboek in 2008 wordt hij door critici de opvolger van Roald Dahl genoemd.  Met zijn hilarische kinderboek Meneer Stink won hij in Engeland al diverse prijzen.  Van zijn boeken in werden in Engeland al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.  
Elk jaar lezen de juffen minstens één boek van deze schrijver voor. Dit jaar is het boek “Broodje Rat” aan de beurt.  

Zoë’s vader is werkloos en haar moeder is dood.  Haar stiefmoeder doet de hele dag niet anders dan garnalencocktailchips eten en niemand heeft tijd voor Zoë.  Ze wordt gepest en heeft geen vriendinnen.  Op een dag is dan ook nog haar hamster dood. Ze is heel verdrietig en voelt zich eenzaam. Gelukkig vindt ze even later een kleine rat, die ze onmiddellijk als huisdier adopteert en Armitage noemt.  Ze probeert haar nieuwe huisdier geheim te houden, want anders zal haar stiefmoeder hem zeker laten verdwijnen. Ze neemt Armitage mee naar school en daar loopt het snel mis. Ze wordt betrapt en geschorst.
Haar stiefmoeder haalt er zelfs de ongediertebestrijding bij, waarna er een rattenvanger thuis langskomt en Armitage verdwijnt.  Dan ontdekt Zoë dat de rattenvanger heel erg lijkt op de broodjesverkoper aan haar school, die heel onsmakelijke hamburgers verkoopt. Zelfs zijn wagen lijkt hetzelfde. Zoë wordt heel achterdochtig en probeert het geheim van de hamburgerverkoper te achterhalen. Het is tijd voor een grote reddingsactie, want Armitage mag niet tussen een broodje terecht komen!

Het is een spannend en grappig verhaal. Het zit boordevol actie en is voorzien van grappige tekeningen van Tony Ross.  Het boek is zeker de moeite waard om zelf eens te lezen. 

broodje

Leefregel "Samen spelen" in de kijker

samen spelen

Dankzij de zon en het warmere weer is het extra leuk om buiten te spelen. Deze periode zetten we in op fijn samen spelen. 
Onze Rankers hebben verschillende plekjes en allerlei materialen om te bewegen en te sporten. Toch kan het al eens mislopen op de speelplaats. We proberen samen met de kinderen een conflict uit te praten en wat mis liep samen te herstellen. Dankzij de opbrengst van de warme wandeling staan de vriendschapsbanken op onze speelplaats. Dit is een ideale plek om eens een babbeltje te doen of lekker te genieten van wat rust.  
Met het team blijven we zoeken naar verbeteringen aan onze speelplaatsen. De kinderen van 5A en enkele kleuters haalden hun acteertalent boven en maakten filmpjes over allerlei spelsituaties.  Deze worden in april in klassen besproken. Wat liep er goed? Heb je dat al eens meegemaakt? Wat deed jij toen? Wat had jij nodig toen dat gebeurde? 
Net zoals na de kerstvakantie maken we extra tijd om aan de klasdynamiek en groepsvorming te werken. Dit door dagelijks een spelactiviteit te doen als groep en hier mooie acties uit te benoemen en bespreken. Onze zilveren weken zijn weer van start gegaan. 

Flipperland

De kleuters van de instapklas en de 1ste kleuterklas gaan op dinsdag 26 april 2022 naar de binnenspeeltuin Flipperland te Herselt.  

Wat nemen we mee?  
– boterhammen
– drinkfles met water
– koek (zonder chocolade)
– dikke sokken voor binnen 
Рbij warm weer: een petje en zonnecr̬me
– gemakkelijke kleding en schoenen zodat we goed kunnen klimmen en klauteren

Kostprijs: €15 (inclusief 1 drankje en een ijsje) 

flipperland

Dossin en hoogteparcours

touwenparcours

Op donderdag 28 april gaan onze zesdeklassers in de voormiddag naar de workshop: ‘Het verhaal van Simon’ in de Dossinkazerne te Mechelen.  

In de namiddag trekken zij richting Hofstade om daar een hoogteparcours te doen. 

We vertrekken om 8u30 en zullen rond 16u terug op school zijn. 

Wat nemen we mee in onze rugzak?  
– lunchpakket 
– drinkfles met water
– fruit en koekje
– regenkledij 

Voorzie sportieve en makkelijke kledij!

Kostprijs: € 24

Wist je dat...

wjd

… het woensdag 27 april een pedagogische studiedag is en er dus GEEN school is.

… het 28 april lenteviering is. 

… je de maaltijden voor mei en juni kan bestellen via https://forms.gle/uttWGCkPn2YLszFz6

… we nog dringend op zoek naar helpers voor Rock Werchter. 

Kalender

Ma 25 aprilLesdag
Di 26 aprilFlipperland instap- en 1ste kleuterklas 
Wo 27 aprilPedagogische studiedag – geen school
Do 28 aprilUitstap 6de leerjaar
Lenteviering
Vr 29 aprilLesdag
april
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326