Met de eersteklassers naar de zon?

Kwartiertje stappen per dag en scholier zit beter in z’n vel” blokletterde De Standaard gisteren, 7 november. Het Nieuwsblad omschreef het met een lichte nuance: “Kwartiertje stappen: minder ruzie in de klas“. Onderzoekers zijn het er duidelijk over eens dat het effect van elke dag een kwartiertje stappen of lopen opvallend positief bevonden wordt. Ook juffen en meester(s) ervaren het impact van het extra bewegingskwartiertje als zeer heilzaam voor lichaam en geest, zowel voor de kinderen als voor zichzelf.           Dat onze eersteklassers niet aan hun proefstuk toe waren met hun ‘one mile a day’, bewezen ze gisteren maar al te graag op hun weg naar de zon!

 

Ook onze buren, Theresia en Tuur steunen het initiatief! Elke dag staan ze klaar om onze Rankers een hart onder de riem te steken door enthousiast te supporteren! Maar gisteren was het toch wel heel speciaal: Theresia trok haar wandelschoenen aan en stapte prompt met ons mee! Wat een leuke verrassing voor onze eersteklassers! Bedankt Theresia en Tuur voor het eeuwige enthousiasme en voor het geloof in onze Rankers!